Over Theater EA

EA is een Utrechtse toneelgroep, die, onder artistieke leiding van Tarkan Köroğlu, toegankelijk theater maakt van de grote filosofische vraagstukken van vandaag. Wij gaan samen met onze toeschouwers op zoek naar waarheid en houvast in het (onzekere) bestaan.

EA stelt twijfels en vragen van Grote Geesten (filosofen, wereldleiders, kunstenaars, mythische figuren) centraal in haar voorstellingen. Wij plaatsen hen in voor iedereen herkenbare situaties, waar zij worstelen met dezelfde banale problematiek als ieder van ons. Door de discrepantie te tonen tussen hun ideeën over de realiteit en de realiteit zelf, maken wij filosofische thema’s toegankelijk, bespreekbaar en aantrekkelijk voor een breed publiek.

Tussen 2005 en 2008 ging EA een alliantie aan met de Theatercompagnie, waarmee het drie voorstellingen presenteerde in het Compagnietheater te Amsterdam. Vanaf 2009 realiseerde EA projecten met structurele ondersteuning van de gemeente en de provincie Utrecht.

Wapenfeiten:

2009: ‘De Vergulde Gijsbrecht’ (prijs voor de beste mannelijke acteur in de kleine zaal) voor Sadettin Kirmiziyüz in de voorstelling AAP
2006: Nominatie Louis d’Or voor Porgy Franssen in CYRANO
2005: Toneelkijkersprijs 2005-2006 van Theater a/h Spui voor PUIN
2003: Opdracht voor jonge makers van het Prins Berhard Cultuurfonds
2003: 90STE MINUUT opgenomen in Serie Nieuwe Theatermakers
2002: Tweede prijs Festival a/d Werf voor 90STE MINUUT

Reacties zijn gesloten.