Enigma Variaties

“Het mooie van een mysterie is het geheim dat erin besloten ligt en niet de waarheid die het verbergt.”

De onbeduidende journalist Larsen krijgt een unieke kans: een interview met dé Abel Znorko op zijn privé-eiland in Noorwegen. Deze Nobelprijswinnaar heeft een nieuw boek gepubliceerd over een liefdescorrespondentie tussen hem en een geheimzinnige vrouw. Larsen gaat recht op zijn doel af. Hoe ziet Znorko de liefde? Wie is de vrouw in het boek? En waarom is juist hij de uitverkorene die de teruggetrokken schrijver mag ontmoeten?

ENIGMA VARIATIES is geschreven door de Franse schrijver Eric-Emmanuel Schmitt (1960) en gaat over het grootste enigma aller tijden: de allesverzengende liefde. Het stuk uit 1996 kende opvoeringen in verschillende wereldsteden, waaronder Tokio, Berlijn, Moskou, Los Angeles en Londen en wordt gerekend tot een van de meest recente aanwinsten voor het klassieke wereldrepertoire. Schmitt groeide de afgelopen twee decennia wereldwijd uit tot een authentiek toneelauteur en schrijver. Uit zijn werken spreekt een grote interesse voor ethische en filosofische kwesties.

Regisseur Tarkan Köroğlu is gefascineerd door de dramatiek die zich in ENIGMA VARIATIES ontwikkelt: “Schmitt start een filosofische zoektocht naar wat ware liefde is. Het beleven van eeuwige passie of het trotseren van dagelijkse beslommeringen? Net als je denkt een eigen mening te hebben gevormd, zet Schmitt de wereld op zijn kop: jouw realiteit blijkt een illusie. Hoe ga je verder met dit verontrustende inzicht: verlies jij je ware liefde of blijf je de illusie leven?”

Reacties zijn gesloten.