Lucifers Val

Lucifers Val Een duivels dilemma in de Domtoren! Theater EA komt met een spectaculair nieuw project. In september 2011 speelde LUCIFERS VAL op het UITfeest in Utrecht en van 18 t/m 29 juni speelde deze voorstelling op een wel heel bijzondere locatie, namelijk in de Michaelskapel van de Utrechtse Domtoren! Lucifer, lievelingsengel van God, vertelt hoe het in de hemel was voordat de mens geschapen werd. Hij zag toe hoe zijn vader Adam creëerde. Toen God hem echter beval te knielen voor zijn nieuwste creatie, twijfelde hij. Wat Lucifer niet wist, was dat hij hiermee zijn plaats in de hemel op het spel zette…

LUCIFERS VAL is gebaseerd op het universele verhaal van de gevallen engel. Op basis van teksten uit de Bijbel en de Koran schreef en maakte regisseur Tarkan Köroğlu een solovoorstelling, die wordt gespeeld door actrice Anne Fé de Boer.

NOHlab

Speciaal voor deze voorstelling zijn de Turkse video- en lichtkunstenaars van NOHLAB uit Istanbul overgevlogen om deze mooie locatie om te toveren tot een mystieke theateromgeving. NOHlab is een audiovisueel bedrijf annex studio dat in 2011 is opgericht door Candas Sisman en Deniz Kader. Zij onderscheiden zich door hun unieke concepten in art direction, motion design, projection mapping, audiovisuele performance en nieuwe media. Zie voor meer informatie: www.nohlab.com of kijk onder Media.

Andere samenwerkingspartners

  • Theater Kikker
  • Toerisme Utrecht Domtoren
  • Vrede van Utrecht 2013
  • Brasserie Domplein
  • Beamsystems

Reacties zijn gesloten.